Daug tonu varskes suvalgau, ji man jau kaip vanduo, tai as ziuriu i ja kaip i baltymu saltini ir ugrade'inu. Jei nori rezultato tai siek tiek reikia aukoti skonines savybes. Parasysiu tau viena is paprastu "superbaltyminiu" recepteliu. Sio patiekalo tikslas organizma aprupinti kaip imanoma didesniu lengvai pasisavinamu baltymu kiekiu. Tinka valgyti pries nakti (kadangi nakti buna didziausias baltymu "badas" bo 6-8 val. i skrandi niekas nepatenka ir organizmas tenkinasi tik dienos abaigoje suvalgytais "letais" angliavandeniais) Ingridientai vienai porcijai: Pakelis liesiausios varskes, (0,5% neriebesnes), 5 kiausiniu baltymai, 1as trynys, 100gr lieso pieno (1%) saldus obuolys arba bananas, cinamonas, ( jei labai truks skonio is bedos galima imesti desertini saukstelis fruktozes) Baltymus isplaki iki "soufle" (kadangi plaktus baltymus organizmas isisavina iki 25% geriau nei "zalius"), varske sutrini su vienu tryniu (galbut paradoksas bet kiausinio trynyje baltymu procentaliai daugiau nei kiausinio baltyme :) tik, jame cholesterolio taippat nemazai, todel ju kieki reikia mazinti, sakyciau 3 tryniai per sav. yra max jei laikaisi dietos :) Sutrini obuoli ar banana ir iberi puse arbatinio saukstelio cinamono (cinamonas siek tiek turi riebalu degintojo "funkciju" :) nors simboliskai, bet turi) Gali iberti ir fruktozes, kad sadziau butu. Ta varskes desertuka tada labai svelniai sumaisai su plaktais baltymais maisydamas supili piena ir maisyti reikia letai su saukstu kol pienas susigeria i varske. Visa tai dedi ant neperstipriai ikaitintos keptuves ir sildai kol varske pradeda lydytis ir baltymai su pienu sutingsta. Taip gausi nuo 50 iki 100gr grynu baltymu jei nori, kad ju organizmas pasisavintu kokius 70% suvalges sita patiekala isgerk aminorugsciu. Sekmes sportuojant :) "digis" <be@email.lt> wrote in message news:gmsl1b$o29$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > > Sportuoju truputį ir privalau valgyti daug liesos varškės :). Na kai > valgau liesą varškę prisivarau belekiek uogienės, kas turbūt nėra sveika. > Paprastą gryną varškę sunku valgyti.... > > Ką gero ir paprasto galima su varške sumaišyti ir pagaminti, kas kaip ir > būtų be riebalų ir cukraus? > > Kažką bandžiau su česnaku maišyti, lyg ir puse velnio...