Tema: Re: Didelio spaudimo kavos aparatas
Autorius: Ingodas Vytrastas
Data: 2010-04-22 11:16:23
2010.04.22 00:32, Drambliukas rašė:
> Tai nori pasakyti, kad be reikalo vargstu kiekviena syki trombuodamas
> kauselyje ta kava?

Saeco su vožtuvu apačioje? Tuomet taip ;)

> Bet jeigu vanduo per greit prasipyla tai toks jausmas, kad "neistraukia"
> visko is kavos.

per rupi. Espresso malimas yra beveik miltų frakcijos. Jei kavamalė 
girnų tipo, nustatai aukštį kad pačioje pirmoje pozicijoje girnos beveik 
liestusi. Šią poziciją užfiksuoji ir niekumet nenaudoji; naudoji sekančią.

> Kazkur skaiciau, kad paprasta plikoma kava dedama i kauseli buna karti, nes
> skirta uzplikyti aukstesneje temperaturoje.

manau karti gaunasi todėl, kad per ilgai laikoma vandenyje. Antra 
priežastis - perkaitintas kaušelis ir kava pridega.

> Na pirkau kelis kartus ta
> specialia kava, bet kad man ji neskani, naudoju paprasta - ne ekspreso.
>
> Reiks pamatuot kokiu greiciu pilasi ta kava laiko vienetui, bet vis viena
> nesireguliuoja. Ar gal galima ten viduj kazka pareguliuot

jei kava presuojama, prabėgimo greitis reguliuojamas ją daugiau ar 
mažiau supresuojant. Rupesnę kavą supresuoti reikia daugiau, smulkesnę - 
mažiau.
Saeco aparatams svarbu žiūrėti kad apatinis vožtuvas atliktų savo darbą. 
Karts nuo karto jį reikia pravalyti nuo kavos dervų.

-- 
  ejs