dažnai kepam kalakutienos šašlą, kulšį ant iešmo irgi. Marinuojam, kaip sakei, jogurte, arba majoneze, tinka ir pasukos. Dėl chmeli suneli tai nežinau, aš į marinatą dedu česnako ir raudonų pipirų. ta prasme, raudonos spalvos pipirų mišinio - ten ir pipirai, ir paprikos gabaliukai, čiliai visokie. Kepimui ant iešmo užmarinuoju iš vakaro, šašlą praktiškai iškart. Šašlui dar tinka garstyčios - tokios, su stambiais grūdeliais "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:hsr123$5fj$1@trimpas.omnitel.net... > O gal verta pabandyti marinuoti jogurte? Kalakutienos saslyko neteko > valgyti, bet mano drauge taip ruosia vistienos slauneliu file. Prieskoniai > pagal fantazija. Mesa iseina labai sultinga ir skani. Be to berods > Blumentalis savo "Kitchen chemistry" irode, kad mesa marinuojama jogurte > ar pan. pieno produktuose geriau prisigeria prieskoniu, yra minkstesne, > sultingesne ir pan., kas kalakutienai gali buti aktualu. > > "TranZOO" <laisku@nera.net> wrote in message > news:hsqv6m$26m$2@trimpas.omnitel.net... >> savaitgali pabandziau kept ant iesmo kalakuto slauneles. ruosiau kaip >> kiauliena - svogunai, baltas vynas, chmeli suneli. buvo skanu ir >> sultynga, bet kazko truko. >> manau, kad prieskoniai nelabai tinkami... >> >> ka patarsit? seip tai nesu girdejes, kad kas keptu ant iesmo kalakutiena, >> bet manau, kad visai gerai... >> >> -- >> T > >