Tema: Re: prieskoniai kalakutienai
Autorius: ALORA
Data: 2010-05-17 15:57:01
dažnai kepam kalakutienos šašlą, kulšį ant iešmo irgi. Marinuojam, kaip 
sakei, jogurte, arba majoneze, tinka ir pasukos. Dėl chmeli suneli tai 
nežinau, aš į marinatą dedu česnako ir raudonų pipirų. ta prasme, raudonos 
spalvos pipirų mišinio - ten ir pipirai, ir paprikos gabaliukai, čiliai 
visokie. Kepimui ant iešmo užmarinuoju iš vakaro, šašlą praktiškai iškart. 
Šašlui dar tinka garstyčios - tokios, su stambiais grūdeliais

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:hsr123$5fj$1@trimpas.omnitel.net...
> O gal verta pabandyti marinuoti jogurte? Kalakutienos saslyko neteko 
> valgyti, bet mano drauge taip ruosia vistienos slauneliu file. Prieskoniai 
> pagal fantazija. Mesa iseina labai sultinga ir skani. Be to berods 
> Blumentalis savo "Kitchen chemistry" irode, kad mesa marinuojama jogurte 
> ar pan. pieno produktuose geriau prisigeria prieskoniu, yra minkstesne, 
> sultingesne ir pan., kas kalakutienai gali buti aktualu.
>
> "TranZOO" <laisku@nera.net> wrote in message 
> news:hsqv6m$26m$2@trimpas.omnitel.net...
>> savaitgali pabandziau kept ant iesmo kalakuto slauneles. ruosiau kaip 
>> kiauliena - svogunai, baltas vynas, chmeli suneli. buvo skanu ir 
>> sultynga, bet kazko truko.
>> manau, kad prieskoniai nelabai tinkami...
>>
>> ka patarsit? seip tai nesu girdejes, kad kas keptu ant iesmo kalakutiena, 
>> bet manau, kad visai gerai...
>>
>> --
>> T
>
>