nu prisiskyniau artipilnį kibirą žiedų su gausybe įvairiausių vabalų, prisiskaičiau internete, kad žaliąją dalį reik pašalint, ir pradėjau tą daryt. Virš valandos prasikrušau ir pamačiau, kad net neįpusėjau, ir supratau, kad bus 2 vyno rūšys, su galais ir be galų ;) užpyliau karštu, bet dar ne verdančiu, vandeniu. Plius į vienus dar įmečiau poros apelsinų turinį bei pusę citrinos, kitą palikau "as is". po 3 dienų nukošiau [jau rinkosi burbuliukai tarp žiedų], dakaliau po pusę kg cukraus, supyliau į 2 trilitrius, dapyliau šiek tiek vandens, ir užkimšau su atbuliniais vožtuvais. Jau 2 dienos praėjo, nieko... Tiesa, porą obuolių išspaudžiau, kad būtų natūralios mielės [obuolių sultys man visada pradėdavo rūgt be jokių priedų], bet ir tos kol kas stovi be ryškesnio proceso... tos mielės, kur rekomenduoji, būtent vyno, ne duonos? "Kabal" <no@mail.net> wrote in message news:ht5fvj$o0r$1@trimpas.omnitel.net... > Vakar kaip tik perkosiau uzpiltus ziedus ir i likuti suberiau vakare mieliu. Tai sian is ryto jau burbuliavo :P > Mieliu yr Delonos parduotuvej. > Parduotuvė "Delona" > > Kalvarijų g.19/Lvovo g.16-1, Vilnius > > Imho, as visgi damesciau mieliu. Beje, o kaip ziedus ruosiai? Karstu ar saltu vandeniu uzpildinejai? > > "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:ht5cob$i24$1@trimpas.omnitel.net... >> laba, >> >> nugy padariau pienių vyno pusgaminius, supyliau i tarą, o jis nerūgsta. Jau 5 dienos praėjo nuo proceso pradžios, vyno viršuj kažkas lyg ir formuotis pradeda [bijau, kad nebūtų pelėsis]. Mąstau, kas gali vykti toliau, jei nieko nedarysiu - jei ne rūgs, kas tada? Pus? :) Kažkaip pūna paprastai kieti dalykai, o rūgsta skysti. >> Gal reiktų vyno mielių įmest - Vilniuj yra kur nors?