Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :) Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies gliukonatas (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas. Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie būdus: http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges skarbonkėse, tai nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks. G.V. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net... > Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart druskos. > Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo zinios ir > rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo > reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros tarnybos > minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja juodos > spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu > tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir > blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies > glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges > uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo > tokiomis. > Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese.