Nevarykit apie skoni, teisingai patiuninus visokiais aliejais, persiladias cukrais ir balzamikais beigi bazilikais skonis daugiau nei geras gaunasi :)))) 2010.07.13 22:07, G. rašė: > Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :) > Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies gliukonatas > (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas. > > Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie > būdus: > http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives > > Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges skarbonkėse, tai > nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks. > > G.V. > > > "Povilas"<geras@vilkas.lt> wrote in message > news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net... >> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart druskos. >> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo zinios ir >> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo >> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros tarnybos >> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja juodos >> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu >> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir >> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies >> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges >> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo >> tokiomis. >> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese. > > -- MaRiUs Kaunas