Tema: Re: maslinos - juodosios alyvuoges
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-07-14 13:39:04
Nevarykit apie skoni, teisingai patiuninus visokiais aliejais, 
persiladias cukrais ir balzamikais beigi bazilikais skonis daugiau nei 
geras gaunasi :))))


2010.07.13 22:07, G. rašė:
> Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :)
> Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies  gliukonatas
> (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas.
>
> Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie
> būdus:
> http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives
>
> Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges skarbonkėse, tai
> nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks.
>
> G.V.
>
>
> "Povilas"<geras@vilkas.lt>  wrote in message
> news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart druskos.
>> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo zinios ir
>> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo
>> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros tarnybos
>> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja juodos
>> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu
>> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir
>> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies
>> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges
>> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo
>> tokiomis.
>> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese.
>
>

-- 
MaRiUs
Kaunas