ne, nu tai galim ir nedet, ale tada mazai ir brungiai gaunasi :) On 2010.07.14 16:03, shimtas kinieciu wrote: > teisingai patiuninus ir olivogiu galim nebedet ;) > > "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message > news:i1k448$nhe$1@trimpas.omnitel.net... >> Nevarykit apie skoni, teisingai patiuninus visokiais aliejais, >> persiladias cukrais ir balzamikais beigi bazilikais skonis daugiau nei >> geras gaunasi :)))) >> >> >> 2010.07.13 22:07, G. rašė: >>> Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :) >>> Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies gliukonatas >>> (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas. >>> >>> Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie >>> būdus: >>> http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives >>> >>> Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges >>> skarbonkėse, tai >>> nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks. >>> >>> G.V. >>> >>> >>> "Povilas"<geras@vilkas.lt> wrote in message >>> news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart >>>> druskos. >>>> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo >>>> zinios ir >>>> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo >>>> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros >>>> tarnybos >>>> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja >>>> juodos >>>> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu >>>> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir >>>> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies >>>> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges >>>> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo >>>> tokiomis. >>>> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese. >>> >>> >> >> -- >> MaRiUs >> Kaunas > -- MaRiUs Kaunas