Tema: Re: maslinos - juodosios alyvuoges
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-07-14 22:42:50
ne, nu tai galim ir nedet, ale tada mazai ir brungiai gaunasi :)

On 2010.07.14 16:03, shimtas kinieciu wrote:
> teisingai patiuninus ir olivogiu galim nebedet ;)
>
> "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message
> news:i1k448$nhe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nevarykit apie skoni, teisingai patiuninus visokiais aliejais,
>> persiladias cukrais ir balzamikais beigi bazilikais skonis daugiau nei
>> geras gaunasi :))))
>>
>>
>> 2010.07.13 22:07, G. rašė:
>>> Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :)
>>> Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies gliukonatas
>>> (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas.
>>>
>>> Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie
>>> būdus:
>>> http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives
>>>
>>> Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges
>>> skarbonkėse, tai
>>> nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks.
>>>
>>> G.V.
>>>
>>>
>>> "Povilas"<geras@vilkas.lt> wrote in message
>>> news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart
>>>> druskos.
>>>> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo
>>>> zinios ir
>>>> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo
>>>> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros
>>>> tarnybos
>>>> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja
>>>> juodos
>>>> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu
>>>> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir
>>>> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies
>>>> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges
>>>> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo
>>>> tokiomis.
>>>> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese.
>>>
>>>
>>
>> --
>> MaRiUs
>> Kaunas
>

-- 
MaRiUs

Kaunas