po tiek virimo, kas is tu grybu lieka? "Jurga" wrote in message news:i22cf1$v4i$1@trimpas.omnitel.net... Aš darau taip: Nuvalau, supjaustau, nuplaunu, kaip visada. Sudedu į puodą, nugraibau putas pradėjus virti, įdedu druskos (vidutinio dydžio puodui kaip maniškis - gerą didelį šaukštą, o jei grybų daug, tai ir du), 2-3 pipirus (galima ir kvapniuosius), 1-2 lauro lapelius, krapų (man skaniau su jais) arba petražolių. Verdu tol, kol skystis sutirštėja ir grybai galutinai išverda (30-40 min). Tada įdedu panašų kiekį cukraus ir įpilu porą šaukštų acto, gal net tris. Reikia ragauti - tiesiog turi būti tau skanu, t. y. nei per sūru, nei per saldu, nei per rūgštu. Užsukamus stiklainius ir jų dangtelius reikia išplauti šaltu vandeniu su soda ir iššluostyti (visiškai švaria indašluoste!). Sudėti dar karštus grybus į stiklainius ir juos užsukti. Kai atvės, sustatytau į šaldytuvą. Lyg ir viskas. "Vytautas" <nera@neturiu.lt> wrote in message news:i1sne9$t22$1@trimpas.omnitel.net... > Tikiuosi karsciau atslugs ir palis. Ir bus grybu. > Megstu marinuotus grybus. Tik va receptu neishsiklausinejau, ne tas tada > galvoje rupejo :( > > Kaip jus marinuojate grybus ziemai ? Ka daryt kad nepradetu rugti ir > nenusaudytu dangteliu ? > >