Savaitgali kepiausi lašišą, kuri buvo pirkta akropolyje ir skaitėsi kaip ekologiška (irgi iš Norvegijos, be tipo ne iš veislynų, kur antibiotikais šeriamos). Tai pastebėjimai tokie (kepiau folijoje grotelėse ant žarijų): 1. Labai labai sultinga. Skystimėlio (riebalų) atidarius foliją buvo daug daugiau, nei ankstesniais kartais. 2. Mėsytė ganėtinai tvirta (neina sakyti kad kieta). T.y. nesubirdavo į košę vos palietus šakute (kaip būdavo seniau), o tokia standi galima sakyti. 3. Na ir skonis buvo super (aišku, jei tai ne psichologinis "ekologiškumo" padarinys :D) Tei va, tokie pastebėjimai apie ekologiškumą :) Dex 2010.09.07 10:46, trickyvic rašė: > Vat tau ir ekologiskas, kur audiniai net tarpusavyje nelaiko, nors > kepant kaip tik turetu sukieteti siek tiek. > > Zmones knisa mums protus su tuo ekoliogiska produkcija, karves kuri > stovi ant betono 1x1.5 aptvare pienas vadinamas pienu, o tai paciai > karvei po kojom numesk siaudu ir jau vadinsis EKOLOGISKAS pienas, nors > vistiek ta karve bus seriama kukuruzais, o ne normaliai ganoma kaip is > tikruju karvei ir priklauso. > Patsai terminas ekologiskas niekuo neipareigoja gamintoju apart didesnes > kainos kelima. > Cituoju: > Ek?logija (graikiškai ????? – namas, būstas + ????? – mokslas, žodis) – > mokslas, tiriantis gyvųjų organizmų santykius su gyvenamąja aplinka, > įskaitant tokius fizinius veiksnius (faktorius) kaip klimatas, > geografinės sąlygos), gyvosios ir negyvosios gamtos sąveiką. > > Ka tai turi bendro su tuo kad produktas skanus ar sveikas? > > Kam yra teke buti UK ar Airijoje, galbut esate pastebeje, kad yra trys > prekiu grupes, yprastos, ekologiskos ir free range. > Va tas free range (tipo suprask laisvai besigananatis :) )ir yra tai kas > mes isivaizduojame po zodziu ekologiskas, tik kainuoja superidiotiskus > pinigus > O free range ( neturiu po ranka tiesioginio vertimo ) tai produkcija > kuri pvz (pienas) isgauta is pievose besigananciu karviu ( o ne 24 > valandas aptvare laikomu) vistos deda kiausinius irgi ne narveliuose o > turi vietos kur lakstyti ir lesa tai ka suranda plius dar gal kokiu > grudu gauna. > Bet kaip ir sakau parduotuveje tai kainuoja milziniskus pinigus ir kaip > paradoskas yra tame, kad gaminti free range produkcija kainuoja daug > maziau, taciau kadangi produkcijos is vieno biologinio vieneto gaunama > yra siek tiek mazeiau, tai tiekeju bandoma kompensuoti uzkeliant kainas > iki padangiu, zmones to negali ipirkti del to naturali zemdirbyste > nenesa pelno ir toliau sau laimi chemijos pramone su Monsantos priesakyje! > >