Tema: Re: Dautartes karamelizuoti cili
Autorius: Povilas
Data: 2010-10-13 21:32:31

stai jo sulietuvinta versija :

 Taigi procesas toks:
> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti,
> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
> sirupa,
> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas
> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet
> jie bus minksti ir praras forma.
>
> 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus,
> uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val.
>
> 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val.
>
> 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti 
> 1
> min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val.,
> dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15
> min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia,
> dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta -
> iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp.,
> laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra.
>