stai jo sulietuvinta versija : Taigi procesas toks: > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti > pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta > sirupa, > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet > jie bus minksti ir praras forma. > > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus, > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val. > > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val. > > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti > 1 > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val., > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15 > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia, > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta - > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp., > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra. >