Tema: Re: Dautartes karamelizuoti cili
Autorius: Dautarte
Data: 2010-10-13 23:49:01
Dar tik pridesiu nuoroda i originala:
http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/179/49/

Povilai, labai dziaugiuosi, kad galejau padeti rasti gera derliaus 
perdirbimo buda, nors mano inasas buvo visai nedidelis - as tik zinojau, kad 
yra tokia gera sveitaine ;)


"Povilas" <> wrote in message news:i94tvv$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
|
|
| stai jo sulietuvinta versija :
|
| Taigi procesas toks:
| > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
| > pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
| > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
prispausti,
| > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
| > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta
| > sirupa,
| > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
procesas
| > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
tuomet
| > jie bus minksti ir praras forma.
| >
| > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti 
cukraus,
| > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val.
| >
| > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val.
| >
| > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir 
palaikyti
| > 1
| > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 
val.,
| > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15
| > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia,
| > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta -
| > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario 
temp.,
| > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra.
| >
|
|