Dar tik pridesiu nuoroda i originala: http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/179/49/ Povilai, labai dziaugiuosi, kad galejau padeti rasti gera derliaus perdirbimo buda, nors mano inasas buvo visai nedidelis - as tik zinojau, kad yra tokia gera sveitaine ;) "Povilas" <> wrote in message news:i94tvv$pp1$1@trimpas.omnitel.net... | | | stai jo sulietuvinta versija : | | Taigi procesas toks: | > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti | > pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. | > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, | > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. | > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta | > sirupa, | > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas | > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet | > jie bus minksti ir praras forma. | > | > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus, | > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val. | > | > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val. | > | > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti | > 1 | > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val., | > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15 | > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia, | > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta - | > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp., | > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra. | > | |