Man metų atradimui tapo Beatos avižiniais sausainiai. Nežinau, kas ta Beata, bet va draugė sakė ten iš kažkokios Beatos knygos. Laiko užima mažai, rezultatas nuostabus, neišeiti negali. Receptas toks: 2 stiklinaites aviziniu dribsniu 2 stiklinaites kokosu drozliu 1 stiklinaite miltu 1 saukstelis cinamono 150 g sviesto 2 saukstai medaus 1 nepilna stiklinaite cukraus 2 kiausiniai (stiklinaite ~180ml) 1. I didelis dubeni supilame avizas, kokosus, miltus ir cinamona. 2. Istirpiname sviesta, sumaisome ji pirmiausia su medumi, kad siltas medu pratirpdytu. Tada supilame cukru ir kiausinius. Maisome, kol viskas virs vienalyte mase. 3. Skystaja dali uzpilame ant sausu produktu misinio. Ismaisome. Gausime tirsta, beveik minkoma tesla. Is jos rankomis arba saukstu formuojame rutuliukus. Juos dedame i kepimo skarta isklota sviestiniu popieriumi. Sakute tuos rutuliukus lengvai priplojame ir kepame 190 laipsniu orkaiteje apie 20 min, kol krastai graziai paruduos. 4. Demesio: kai sausainius imsite is skardos, jie bus dar minksti ir labai trapus, bet vesdami sukietes. Kadangi nelabai atidžiai receptus skaitau, tai pirmąsyk dariau su 250 ml stiklinaite ir buvo taip skanu, kad su 180 ml jau ir nebandžiau. Dar papildomai mėgstu dėti razinas ir kt. džiovintus vaisius, riešutus, saulėgrąžas (gaunas tokie sveikuolių sausainiai). Bet absoliutus topas - skrudintos sėmenys. Sausainio skonis labai primena saldainius Linelis. On 2010.10.22 23:28, useris wrote: > Sveiki! > Pasiulykit, kokiu sausainiu galima issikepti skardoje orkaiteje? Nelabai > sudetingu tik, noretusi tiek "baltu", tiek "sokoladiniu" :) > >