sitie super :) zmona daznai kepa :) "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:i9uqlf$bq$1@trimpas.omnitel.net... > Man metų atradimui tapo Beatos avižiniais sausainiai. Nežinau, kas ta > Beata, bet va draugė sakė ten iš kažkokios Beatos knygos. Laiko užima > mažai, rezultatas nuostabus, neišeiti negali. Receptas toks: > > 2 stiklinaites aviziniu dribsniu > 2 stiklinaites kokosu drozliu > 1 stiklinaite miltu > 1 saukstelis cinamono > 150 g sviesto > 2 saukstai medaus > 1 nepilna stiklinaite cukraus > 2 kiausiniai > (stiklinaite ~180ml) > > 1. I didelis dubeni supilame avizas, kokosus, miltus ir cinamona. > 2. Istirpiname sviesta, sumaisome ji pirmiausia su medumi, kad siltas medu > pratirpdytu. > Tada supilame cukru ir kiausinius. Maisome, kol viskas virs vienalyte > mase. > 3. Skystaja dali uzpilame ant sausu produktu misinio. Ismaisome. Gausime > tirsta, beveik minkoma tesla. > Is jos rankomis arba saukstu formuojame rutuliukus. Juos dedame i > kepimo skarta isklota sviestiniu popieriumi. > Sakute tuos rutuliukus lengvai priplojame ir kepame 190 laipsniu > orkaiteje apie 20 min, kol krastai graziai paruduos. > 4. Demesio: kai sausainius imsite is skardos, jie bus dar minksti ir labai > trapus, bet vesdami sukietes. > > > Kadangi nelabai atidžiai receptus skaitau, tai pirmąsyk dariau su 250 ml > stiklinaite ir buvo taip skanu, kad su 180 ml jau ir nebandžiau. Dar > papildomai mėgstu dėti razinas ir kt. džiovintus vaisius, riešutus, > saulėgrąžas (gaunas tokie sveikuolių sausainiai). Bet absoliutus topas - > skrudintos sėmenys. Sausainio skonis labai primena saldainius Linelis. > > > On 2010.10.22 23:28, useris wrote: >> Sveiki! >> Pasiulykit, kokiu sausainiu galima issikepti skardoje orkaiteje? Nelabai >> sudetingu tik, noretusi tiek "baltu", tiek "sokoladiniu" :) >> >> >