Tadam! ;) Tarybinis "Negriukas" arba "Velniukas" arba "Juodas Pyragas" 200 g margarino 2 stikl. cukraus 1/2 stikl. vandens 2 v.s. kakavos 4 kiausiniai 2 stikl. miltu 1 a.s. sodos (uzgesinti actu) Is margarino, cukraus, vandens ir kakavos isvirti pagrinda (virti 3-5 min., kol cukrus istirps). Atvesinti. Padalinti i 2 dalis. I viena dali imusti kiausinius (nereikia plakti), ismaisyti, iberti miltus ir ideti soda, ismaisyti. Tesla ispilti i istepta forma. Kepti 180-200C apie 45-60 min (priklauso nuo orkaites), tikrinti degtuku. Kai iskeps, dar karsta uzpilti pirma kakavines mases dalimi ir leisti atvesti. Pilti rekomenduoju letai, po sauksta, kad mase spetu isigerti i pyraga. Taip pat gerai yra aptepti pyrago sonus. Siuolaikiniai patarimai ;) Kepdama siais laikais, zymiai sumazinu cukraus kieki (iki +/- 1 stikl.) ir padidinu kakavos kieki iki 3 v.s. - pyragas gaunasi labiau "sokoladinis" ir maziau saldus. "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:ie4u34$gsa$1@trimpas.omnitel.net... | Na, kad ir be grietines bet vistiek prasom recepta i studija! | | Dautarte wrote: | > Prisesiu paklausysiu, nes manajame (min. 25 metu senumo) nera grietines. | > | > | > "Vai" <vai@vai.com> wrote in message | > news:ie2vp5$39t$1@trimpas.omnitel.net... | > | Vaikystes nostalgija uzklupo, gal kas netycia turit ir galit pasidalint?\ | > | Siuolaikiniu negriuko receptu sociai randu visokiu mutaciju, bet reikia to | > | senovinio torto recepto, kur su grietine turi but. | > | | > | | > | Is anksto aciu | > | | > | | > | >