Paaiskinkit man, durnam, kaip soda actu gesinti? "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in news:ie52g2$p1a$1@trimpas.omnitel.net: > Tadam! ;) > > Tarybinis "Negriukas" arba "Velniukas" arba "Juodas Pyragas" > 200 g margarino > 2 stikl. cukraus > 1/2 stikl. vandens > 2 v.s. kakavos > 4 kiausiniai > 2 stikl. miltu > 1 a.s. sodos (uzgesinti actu) > Is margarino, cukraus, vandens ir kakavos isvirti pagrinda (virti 3-5 > min., kol cukrus istirps). Atvesinti. Padalinti i 2 dalis. > I viena dali imusti kiausinius (nereikia plakti), ismaisyti, iberti > miltus ir ideti soda, ismaisyti. Tesla ispilti i istepta forma. Kepti > 180-200C apie 45-60 min (priklauso nuo orkaites), tikrinti degtuku. > Kai iskeps, dar karsta uzpilti pirma kakavines mases dalimi ir leisti > atvesti. Pilti rekomenduoju letai, po sauksta, kad mase spetu isigerti > i pyraga. Taip pat gerai yra aptepti pyrago sonus. > > Siuolaikiniai patarimai ;) > Kepdama siais laikais, zymiai sumazinu cukraus kieki (iki +/- 1 > stikl.) ir padidinu kakavos kieki iki 3 v.s. - pyragas gaunasi labiau > "sokoladinis" ir maziau saldus. > > > "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message > news:ie4u34$gsa$1@trimpas.omnitel.net... >| Na, kad ir be grietines bet vistiek prasom recepta i studija! >| >| Dautarte wrote: >| > Prisesiu paklausysiu, nes manajame (min. 25 metu senumo) nera >| > grietines. >| > >| > >| > "Vai" <vai@vai.com> wrote in message >| > news:ie2vp5$39t$1@trimpas.omnitel.net... >| > | Vaikystes nostalgija uzklupo, gal kas netycia turit ir galit > pasidalint?\ >| > | Siuolaikiniu negriuko receptu sociai randu visokiu mutaciju, bet > reikia to >| > | senovinio torto recepto, kur su grietine turi but. >| > | >| > | >| > | Is anksto aciu >| > | >| > | >| > >| > > >