Jei pomidorai pirktiniai ir labai sausi aliejaus gali neuztekti (siuo metu turbut net naminiai bus jau gana sausi). Tokius rekomenduociau pavirinti kokias 5-7 minutes vandens ir balto vyno (arba vyno acto) misinyje (50:50), isjungti ir reikia ziureti i konsistencija. Jei dar kietoki, tai reikia leisti pasimarinuoti karstame marinate, kol bus tokio minkstumo, kokio reikia (cia nuo pomidoru priklauso, vieniems 5 min. uztenka, o jei baisiai sausi tai ir apie 20 min. reiketu). Po to isimti, nusausinti ir stiklainyje sluoksniuoti pomidorus, zoleles, cesnaka ir t.t., uzpilti akyvuogiu aliejumi ir paslepti i saldytuva min. kokiam menesiui. Kur naudoti? Visur. Galima grynus su ciabata arba tiesiog duona ir suriais valgyti, galima i sriubas deti (cia greiciau kaip prieskoni), galima i salotas (nemajonezines aisku ;)), galima pomidroais ir spinatais idaryti mesa (pvz. vistu krutineles), galima i duona ar keksiuikus ideti... Zodziu fantastiskai universalus produktas is kategorijos "karta paragaves, negali susutot". Man asmeniskai pirmas variantas su duona ir suriais yra pats paciausias :) "TranZOO" <laisku@nera.net> wrote in message news:ig1vl7$i5a$1@trimpas.omnitel.net... | ismirkyk aliejuje. | | as tai beveik visur dedu. | | -- | T | | | "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message | news:ig1ti4$eih$1@trimpas.omnitel.net... | > Gavau dovanu dziovintu (bet ne aliejuje).. kaip suprantu pries vartojima | > mirkyti kazkur reikia? :) | > Rekomenduokite kokiu recepteliu. Aciu | |