Tema: Re: ciabata orkaitej?
Autorius: cool
Data: 2011-01-22 09:47:03
nebandziau, bet kazkada is cia issisaugojau :)
1 variantas:

Ciabatta (guvile)
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių
Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine 
plėvele ir šiltai (22 - 24? C) laikyti 4 val.
Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 – 1,5 a. š. druskos
Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, 
ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 
min. Pridengti ir pakildinti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš 
tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 
min. Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 
skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225? C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno 
padėjus indą su verdančiu vandeniu.

2 variantas:

prisegtame faile.....

3 variantas:

tesla minkant duonkepeje!

Moulinex'inė ciabatta (Šilinė)

450 ml vandens
5 v.š. alyvuogių aliejaus
2,5 a.š. druskos
760 g miltų
2,5 a.š. sausų mielių
Supilti vandenį, aliejų, druską, miltus, mieles, nustatyti programą 13 
(mielinės tešlos paruošimas). tešlą išimti ant pabarstyto miltais stalo, 
suformuoti aštuonias pailgas bandeles, valandą pakildinti 25 laipsnių temp., 
tada aptepti alyvuogių aliejumi ir 25 min. kepti iki 240 įkaitintoje 
orkaitėje, į skardą kartu įdėti indą su vandeniu, kad garuotų ir drėkintų 
orą.





"audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> parašė naujienų 
pranešime:ihd0kf$jrd$1@trimpas.omnitel.net...
> sveiki, kazkas cia raset , kaip pasigamint paprastai ciabata orkaitej - 
> ryt/poryt isbandyciau
> priminkit, prasau