nebandziau, bet kazkada is cia issisaugojau :) 1 variantas: Ciabatta (guvile) Raugas 200 g miltų 200 ml vandens ½ a. š. sausų mielių Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24? C) laikyti 4 val. Papildomi ingredientai 200 g miltų 100 ml vandens 1 a. š. sausų mielių ½ a. š. medaus ar cukraus 1 – 1,5 a. š. druskos Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min. Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais. Kepti iki 225? C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu. 2 variantas: prisegtame faile..... 3 variantas: tesla minkant duonkepeje! Moulinex'inė ciabatta (Šilinė) 450 ml vandens 5 v.š. alyvuogių aliejaus 2,5 a.š. druskos 760 g miltų 2,5 a.š. sausų mielių Supilti vandenį, aliejų, druską, miltus, mieles, nustatyti programą 13 (mielinės tešlos paruošimas). tešlą išimti ant pabarstyto miltais stalo, suformuoti aštuonias pailgas bandeles, valandą pakildinti 25 laipsnių temp., tada aptepti alyvuogių aliejumi ir 25 min. kepti iki 240 įkaitintoje orkaitėje, į skardą kartu įdėti indą su vandeniu, kad garuotų ir drėkintų orą. "audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> parašė naujienų pranešime:ihd0kf$jrd$1@trimpas.omnitel.net... > sveiki, kazkas cia raset , kaip pasigamint paprastai ciabata orkaitej - > ryt/poryt isbandyciau > priminkit, prasau