Tema: Re: ciabata orkaitej?
Autorius: audrius
Data: 2011-01-22 21:45:41
aciu!

"cool" <vgstudio@takas.lt> wrote in message news:ihe219$63h$1@trimpas.omnitel.net...
> nebandziau, bet kazkada is cia issisaugojau :)
> 1 variantas:
> 
> Ciabatta (guvile)
> Raugas
> 200 g miltų
> 200 ml vandens
> ½ a. š. sausų mielių
> Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine 
> plėvele ir šiltai (22 - 24? C) laikyti 4 val.
> Papildomi ingredientai
> 200 g miltų
> 100 ml vandens
> 1 a. š. sausų mielių
> ½ a. š. medaus ar cukraus
> 1 – 1,5 a. š. druskos
> Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, 
> ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 
> min. Pridengti ir pakildinti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš 
> tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 
> min. Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 
> skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
> Kepti iki 225? C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno 
> padėjus indą su verdančiu vandeniu.
> 
> 2 variantas:
> 
> prisegtame faile.....
> 
> 3 variantas:
> 
> tesla minkant duonkepeje!
> 
> Moulinex'inė ciabatta (Šilinė)
> 
> 450 ml vandens
> 5 v.š. alyvuogių aliejaus
> 2,5 a.š. druskos
> 760 g miltų
> 2,5 a.š. sausų mielių
> Supilti vandenį, aliejų, druską, miltus, mieles, nustatyti programą 13 
> (mielinės tešlos paruošimas). tešlą išimti ant pabarstyto miltais stalo, 
> suformuoti aštuonias pailgas bandeles, valandą pakildinti 25 laipsnių temp., 
> tada aptepti alyvuogių aliejumi ir 25 min. kepti iki 240 įkaitintoje 
> orkaitėje, į skardą kartu įdėti indą su vandeniu, kad garuotų ir drėkintų 
> orą.
> 
> 
> 
> 
> 
> "audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> parašė naujienų 
> pranešime:ihd0kf$jrd$1@trimpas.omnitel.net...
>> sveiki, kazkas cia raset , kaip pasigamint paprastai ciabata orkaitej - 
>> ryt/poryt isbandyciau
>> priminkit, prasau 
> 
> 
>