aciu! "cool" <vgstudio@takas.lt> wrote in message news:ihe219$63h$1@trimpas.omnitel.net... > nebandziau, bet kazkada is cia issisaugojau :) > 1 variantas: > > Ciabatta (guvile) > Raugas > 200 g miltų > 200 ml vandens > ½ a. š. sausų mielių > Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine > plėvele ir šiltai (22 - 24? C) laikyti 4 val. > Papildomi ingredientai > 200 g miltų > 100 ml vandens > 1 a. š. sausų mielių > ½ a. š. medaus ar cukraus > 1 – 1,5 a. š. druskos > Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, > ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 > min. Pridengti ir pakildinti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš > tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 > min. Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą > skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais. > Kepti iki 225? C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno > padėjus indą su verdančiu vandeniu. > > 2 variantas: > > prisegtame faile..... > > 3 variantas: > > tesla minkant duonkepeje! > > Moulinex'inė ciabatta (Šilinė) > > 450 ml vandens > 5 v.š. alyvuogių aliejaus > 2,5 a.š. druskos > 760 g miltų > 2,5 a.š. sausų mielių > Supilti vandenį, aliejų, druską, miltus, mieles, nustatyti programą 13 > (mielinės tešlos paruošimas). tešlą išimti ant pabarstyto miltais stalo, > suformuoti aštuonias pailgas bandeles, valandą pakildinti 25 laipsnių temp., > tada aptepti alyvuogių aliejumi ir 25 min. kepti iki 240 įkaitintoje > orkaitėje, į skardą kartu įdėti indą su vandeniu, kad garuotų ir drėkintų > orą. > > > > > > "audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> parašė naujienų > pranešime:ihd0kf$jrd$1@trimpas.omnitel.net... >> sveiki, kazkas cia raset , kaip pasigamint paprastai ciabata orkaitej - >> ryt/poryt isbandyciau >> priminkit, prasau > > >