Labai priklauso nuo kalakuto dydžio. Šeštadienį iškepiau pusę kalakuto krūtinėlės, tai iki šiandien su žmona dar nesuvalgėm :) Kalakutas svėrė 13 kg. Pusė krūtinėlės apie 2 kg, iš akies pasvėriau :) Labai abejoju ar kilograminė krūtinėlė per 40 minučių išsitroškintų. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:ihsh4t$gao$1@trimpas.omnitel.net... > vištienos nemėginau, bet mėginau ir dažniausiai gaminu ketvirtį kalakuto > krūtinėlės - nepjaustytą stipriai apkepinti, po to viskas kaip recepte. > irgi su grietinėle arba pomidorais, su pomidorais dargi skaniau. Ir > rozmarino nepagailėti. Padažas gaunasi tikrai nerealus. Kalakutienai > užtenka kokių 40 minučių. Ir valgyti su kuskusu, kaip, berods, ir siūlei > > "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message > news:ihsbsv$anb$1@trimpas.omnitel.net... >> Alora, labai dziaugiuosi, kad patiko :) >> >> Triusis buvo toks: >> >> Triusiena rozmarino ir morku padaze >> Mesa supjaustyti gabalais rimtai apskrudinti, prideti smulkiai svogunus >> supjaustytus, pakepinti, kol prades kvepeti svogunais, prideti >> sutarkuotas >> ant burokeliu tarkos morkas, grietine arba riebia grietinele, rozmarina, >> kelias skilteles cesnako, juoduju pipiru ir druskos. Ipilti sultinio arba >> vandens, galima siek tiek sauso balto vyno (cia ne pagal originalu >> recepta, >> bet skanu). Skyscio turi buti apie 3/4 produktu aukscio. Uzdaryti dangti >> ir >> troskinti ant mazos ugnies apie 60 min. Kas kuri laika pamaisyti ir >> patikrinti skyscio kieki. Jei mesa dar bus kietoka, trosinti ilgiau. >> Galima >> uzsaldyti, tik tuomet reikia gaminti taip, kad butu daugiau padazo. >> Variantas: grietine galima pakeisti pomidorais ir vel bus jums laime t.y. >> Provanso triusiena :) >> Triusiena galima pakeisti vistiena tik be odos. Irgi labai skanu. >>