Tema: Re: Triusiena.. receptai?
Autorius: sonca
Data: 2011-01-28 09:13:53
Labai priklauso nuo kalakuto dydžio. Šeštadienį iškepiau pusę kalakuto 
krūtinėlės, tai iki šiandien su žmona dar nesuvalgėm :) Kalakutas svėrė 13 
kg. Pusė krūtinėlės apie 2 kg, iš akies pasvėriau :) Labai abejoju ar 
kilograminė krūtinėlė per 40 minučių išsitroškintų.

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:ihsh4t$gao$1@trimpas.omnitel.net...
> vištienos nemėginau, bet mėginau ir dažniausiai gaminu ketvirtį kalakuto 
> krūtinėlės - nepjaustytą stipriai apkepinti, po to viskas kaip recepte. 
> irgi su grietinėle arba pomidorais, su pomidorais dargi skaniau. Ir 
> rozmarino nepagailėti. Padažas gaunasi tikrai nerealus. Kalakutienai 
> užtenka kokių 40 minučių. Ir valgyti su kuskusu, kaip, berods, ir siūlei
>
> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
> news:ihsbsv$anb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Alora, labai dziaugiuosi, kad patiko :)
>>
>> Triusis buvo toks:
>>
>> Triusiena rozmarino ir morku padaze
>> Mesa supjaustyti gabalais rimtai apskrudinti, prideti smulkiai svogunus
>> supjaustytus, pakepinti, kol prades kvepeti svogunais, prideti 
>> sutarkuotas
>> ant burokeliu tarkos morkas, grietine arba riebia grietinele, rozmarina,
>> kelias skilteles cesnako, juoduju pipiru ir druskos. Ipilti sultinio arba
>> vandens, galima siek tiek sauso balto vyno (cia ne pagal originalu 
>> recepta,
>> bet skanu). Skyscio turi buti apie 3/4 produktu aukscio. Uzdaryti dangti 
>> ir
>> troskinti ant mazos ugnies apie 60 min. Kas kuri laika pamaisyti ir
>> patikrinti skyscio kieki. Jei mesa dar bus kietoka, trosinti ilgiau. 
>> Galima
>> uzsaldyti, tik tuomet reikia gaminti taip, kad butu daugiau padazo.
>> Variantas: grietine galima pakeisti pomidorais ir vel bus jums laime t.y.
>> Provanso triusiena :)
>> Triusiena galima pakeisti vistiena tik be odos. Irgi labai skanu.
>>