hmm.. masciau, kad ta salduma is sirupo mandarinu gauna.. :) atsiveziau as is Tailando gatavo, bet jau baigesi. "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:gork7d$6n3$1@trimpas.omnitel.net... > Kokiu dar mandarinu sirupo? > > Pad Thai padazas susideda is 4 daliu: > > Rugstu: Tamarindai (sviezi, pasta, dziovinti) > Suru: zuvies padazas ir/arba sojos padazas > Saldu: cukrus (palmiu) > Astru: astrus pipirai > > Pirmi 3 dalykai dedami po lygiai (jeigu tai tamarindu pasta). Sumaisomi > ans silpnos ugnies, dedami pipirai kiek nori, ir sureguliuojamas skonis > kad butu gerai. Sildyti kol gerai viskas issimaisys, uzvirti tik tuo > atveju jeigu laikysi ilgiau salydytuve. > > Su visais ingredientais aisku, lieka tamarindai. > > Pas mus pirkti yra tik saldieji, taigi is svieziu pastos nepasidarysi. > Daryti aisku galima, tik reiktu prideti rugstumo (citrinos rugsties gal, > kiti rekomenduoja acta deti, bet man neskanu nei su viena acto rusim) > > Dziovintu/presuotu/koncentruotu pas mus pirkti nemaciau. > Vieninteli ka maciau tai gatavos pastos bonkute Vilniuje, prieskoniu > parduotuveje, Basnaviciaus gatveje. > > Pats naudoju atsivezta dziovinta - presuota plyta, gaila tik kad ji eina i > pabaiga.. > > Aisku gal yra pirkti ir gatavo padazo uzkonservuoto, bet neatsimenu kad > buciau mates. > > > 2009/03/06 15:51, 0.5 B rase: >> turiu gero oyster sauce; ko dar reikia - sirupo mandarinu, kas dar?... >> >> "creep" <tomas@creep.lt> wrote in message >> news:gor116$740$1@trimpas.omnitel.net... >>> 0.5 B wrote: >>>> Vilniuje, jei imanoma. Dekui. >>> pasidaryk >>> >>> maximoj mindaugo maciau. >>> >>> as tai pats darausi (nes turiu geru fish sauce pagal macnuma >>> komplekteli) >>> >>