2011-03-18 15:16, Indraja rašė: > Na, tai ar yra kas nors is cia patys isirenge rukyklas? Gal kokiu > patarimu turite? Rūkyklos neturiu (susirandu skanios mėsos ir dešros turguje), bet labai gerai pamenu kokiose mes rūkydavome. Nebuvo nieko mandro (o kam to reikia?), tėvas iš lentų sukaldavo tokį a la šikinyką, užkurdavome ugnį, palaukdavome kol malkos normaliai įsidegs, tada pildavome ant ugnies pjuvenas taip, kad lauželis užgestų ir pradėtų smilkti, statydavome ant laužo tą "šikinyką", sukabindavome dešras, lašinius, palendricas, skilandžius ir pirmyn... Jokių gudrių kanalų tikrai nevesdavome. Mano darbas buvo dažnai tikrinti ar nedega ugnis, o jei ji nori pradėti degti, tai užpilti pjuvenų. Ar dūmai ne per karšti tikrindavome paliesdami rūkomą mėsą ― ji turi būti šilta, bet ne karšta. Šiaip rekomenduoju susirasti knygą „Kolūkietės namų ūkis“, mes visas dešras ir kitus gėrius gamindavome pagal ten duotus receptus, gaudavosi tiesiog super. Parašyta ir kaip rūkyti, jei gerai prisimenu, tai ir rūkyklų schemutės papaišytos yra. -- Edvinas