Suprantantiems lenkiskai labai rekomenduoju svetaine: http://www.wedlinydomowe.pl/ Tikras informacijos apie naminius mesos gaminius lobynas. Del rukymo. Pries kokius dvejus metus is onkologo teko girdeti, kad tradiciskai rukyti produktai turi labai daug rimtu kancerogenu, kurie atsiranda, kai mediena dega pernelyg aukstoje temperaturoje (virs 400-450 laipsniu), kaip tai buna normaliai deginant malkas. Todel jei norime valgyti saugiai rukytus produktus, reikia kontroliuoti medienos degimo (ne dumu) temperatura. Tradicinese rukyklose tai neimanoma, bet galima konstruoti (arba pirkti) tokias su malku degimo temperaturos reguliacija. Jokio "popierinio" duomenu saltinio neturiu, nes kolkas neaktualu ir neieskojau. Bet pamenu dar gludziais sovietmecio laikais taip pat onkologai apie tai sake - kai teta sirgo veziu, mama daug laiko praleido su ja ligonineje, nedaug metu tuomet turejau, bet pamenu beveik iki nulio sumazinome desru ir visokiausiu kumpeliu rukyma (liudna buvo, nes megome rukytas), visa produkcija vaziuodavo pas seneli i kaima ir jis vytindavo. "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:ilvlus$9el$1@trimpas.omnitel.net... | Kuriu nauja tema :) | Toooks didelis fleimas, o niekas nepasiule ir nepasidalino kokia rukelnycios | schema ar pan., visi tik rekia, kad vieni uz kitus geriau zino :) | Man jau kraujas uzvire ir seiles tyst pradejo skaitinejant, ir nusprendziau, | kad symet reikia susirest toki irengini kieme, ir ne siaip, backa su pakura, | bet kad ir salta rukyma pasidaryt, su kanalais po zeme, kaip pas mano seneli | buvo... oi skaniai zuveles rukindavo, ir desras, ir lasinius ir kitoki | geri... | Na, tai ar yra kas nors is cia patys isirenge rukyklas? Gal kokiu patarimu | turite? | -- | pagarbiai; | Indraja | | |