paklausiau grynaveislės turkės, AR galima valgyti granatų kauliukus. Iš pradžių moteriškė nesuprato, ko aš noriu, ir perklausė, o tai ką dar ten valgyti galima. Niu, raudoną mėsytią... Tai va, zuikučiai, pasirodo, kad valgomi yra granatų kauliukai, kaip riešutai. O raudona mėsytia tik malonus priedas :) Netas informaciją iš dalies patvirtino, sukramtytuose kauliukuose yra daug visokių gėrybių ir gaminant vaistines granatų sultis jie irgi sutrinami. Nesukramtyti kauliukai veikia kaip balastinė medžiaga. Pamėginau kramtyt kauliukus, įsivaizduodama, kad tai riešutai :) Rezultatas maloniai nustebino. Kauliukas gerai kramtosi ir turi labai lengvai karstelėjusį skonį beigi labai vykusiai papildo saldžiarūgštę. Visgi man kažkodėl atrodo, kad gruziniški granatai buvo kitokie ir kauliukai juose buvo labai kieti ir nevalgomi. Va tai toks paslaptingas tas granatas:)