"teisingų" nuodinimo būdų yra daug :) bet dėl saldumo - man asmeniškai tie apdžiuvę jau yra pernokę, per saldūs ir neskanūs, nes nebeturi to savito granatiškumo. Vokietijos turkų parduotuvėse jie irgi sumetami į nukainuotus. "doggery" <baltija_istrink@banga.lt> wrote in message news:ipu8e8$id$1@trimpas.omnitel.net... > As irgi pirma karta girdziu, nors jau daug ziemu nugyvenau :) Beje kad mazai kas moka teisingai ir patogiai valyti granatus, tai > zinau tiksliai. Taigi jeigu kam nors bus naujiena galiu paporinti. Is pradziu peiliuku ipjaunamas virsugalvio zieveje mazdaug 3-4 > cm skersmens apskritimas aplinkui centra. priklauso nuo garanato dydzio.Tada jis tiesiog ispjaunamas iki vaisiu ir paciame centra > stengiamasi ispjauti kuo giliau visa zieves mase. Ta pati darome aplink kotelio centra kitoje puseje. Po to abieju pusiu ispjautus > ziedus sujungiame ipjovimais, kurie turi atitikti mazdaug viduje esancias vaisiaus pertvareles. t.y, ipjauni kokiose keturios > vietose aplinkui. Poto vaisisus labai lengvai tiesiog skyla ir pertvareles neleidzia stipriai isbyreti skaniosioms sekloms. Beje > rekantis granatus siulau visada rinktis labiau sudziuvusius vaisius, su kuo labiau suvytusia ziedelio virsunele.Jie kaip taisykle > visada buna labiau sunoke ir saldesni. Keista. bet musu "maksimistai" neretai tokius, apdziuvusius vaisius kazkodel sumeta i > nukainotu vaisiu skyriu! ;)