Čia su mielėm. Su raugu nurašysiu nuo popieriaus vėliau, nes su raugu visi tuo pačiu receptu dalinas, tai gal jūs irgi gausit tą receptą :) Bet esmė ir pačioj duonkepėj. Ar yra ruginei duonai mentelė speciali (kaip šukos)? Koks kibirėlis? Esu bandžius kažkokioj Kenwood kepti, kur kibirėlis toks lengvas skardinis buvo, tai irgi nelabai man patiko iškepimas, nors nevisai žalia buvo. Močiutės duona 500 g ruginių miltų (ėmiau Ustukių malūno), 3 v. š. salyklo, 1 v. š. sauso raugo, 1 v. š. medaus, 2 a.š. druskos, 2 a. š. sausų mielių, 430 ml vandens Juoda duona 1,5 a. š. sausu mielių 350 g rupiu kvietiniu miltu arba paprastu 200 g rupiu ruginiu miltu (stambesnio malimo) 50 ml salyklo kmynų 1 v. š. aliejaus 1 v. š. druskos 2 a. š. cukraus arba medaus (druską ir cukrų dėt į skirtingas vietas) 1 a. š. sauso raugo 310 ml verdančio vandens Borodino duona 2 a.š. mielių 560 g ruginių miltų 2 v.š. sauso salyklo 1-2 v.š. sauso raugo (jei neturit, tai ir nereikia) 2 a.š. druskos 2 v.š. medaus 3 v.š. aliejaus 1 v.š. maltos kalendros + grūdelių 1 v.š. maltų kmynų 425 ml verdančio vandens ar obuolių sulčių įvairių sėklų (saulėgrąžų, sėmėnų, kmynų) BORODINO nr.1 400 ml vandens 2 v.s. obuoliu acto 2 v.s. aliejaus 4.v.s. salyklo 2 v.s. medaus su kaupu 1.5 a.s. druskos 470 g ruginiu miltu 80 g. kvietiniu miltu 1 a.s. kmynu 1 a.s. kalendros On 2011.05.13 15:34, NicMC wrote: > On 2011.05.12 14:49, Junda wrote: >> Jei tinka su mielėm, galiu duot porą receptų, kurie man labai sėkmingai >> kepa, niekas ten nesukrenta ir nešlapia viduj (nesausa irgi). >> >> Jei turit savo raugo gyvo, irgi vieną receptą galiu duot, tik reik >> palaikyt 12 val duonkepėj prieš kepant. > > Jamu visus - mielės yra visada, o naujas raugas sekmadienį jau irgi > turėtų būt gatavs...