slapiajai versijai druska - konservantas, todel dedu. sausosios versijos maisytos nedarau, laikau visus ingredientus atskirai, tada maisau tiesiai puode is akies. zalesius ne dziovinu, bet smulkiai supjaustytus saldau. Kodel - man atrodo, saldytu kvapas naturalesnis islieka. pvz., ant karstu bulviu uzbarscius dziovintu ir saldytu krapu gaunasi du skirtingi patiekalai :) nei i sausus, nei i saldytus druskos nededu "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:irdqk0$rs$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, gal kas gaminasi namie toki "pagarda", kazka panasaus i "vegeta"? > Gal kokius slaptus ingridientus naudojat, ar ziurit kokiu proporciju, ar darotes pagal tai, kokie ingridientai surasyti ant > panasiu prieskoniu pakuociu, na dziovintos morkos, salierai, petrazoles, svogunai, pastarnokai (pastaruosius reiks kazkuo keist, > nes neturiu), kas dar...? Kaip su druskinimu? Ar maisot su druska is kart? > Dekoju visiem atsakiusiem. > > P.S. Tie, kurie mano kad prieskoniu gaminti namie - nesamone, ziurekite mano ankstesne zinute apie "drugelius" :) > P.S.P.S. Skilandziai mano tikrai puikus gavosi, visi giria, o ir patys nebrokijam, vis neprisiruosiu issamaus posto parasyt :P > > -- > pagarbiai; > Indraja