Yra toks delikatesas, kai susivalgo pomidorai su grietine ir lieka toji grietinė...;) Kodėl to specialiai nepadarius iš tų "vidurių"? Prie bulvyčių. Kokteilis su kefyru (rūgpieniu, jogurtu) karštai dienai. Varškė, grietinė, tie "viduriai", druska, daug kapotos žalumos ir juoda duona. Laaabai skanu. Šaltai pomidorų sriubai, pertrynus smulkintuvu. Padažams, užtepėlėms (ypač su baklažanais), viskam, kur reikia kepintų pomidorų... Daržovių troškiniams, sriuboms, kokiam čatniui su obuoliais, agrastais ar šeimininkių pamėgtam troškintam, dažnai konservuojamam ar ir šviežiai valgomam troškintų morkų-paprikų-svogūnų-obuolių-pomidorų-česnakų-žalumos mišiniui. (Visai ne suvalkietė, jeigu ką, bet niekaip nesuprantu tokio mėtymo...Čia kaip...konsistencija ne ta, atspalvis netinkamas ar taip parašyta "kietoj" kulinarinėj knygoj? Nors, kaip sakote, jei iki šiol buvo metama lauk, tai gal ir toliau taip...Ką gali žinot, kaip receptų nesilaikymas gali įtakoti karminius dalykus... ;):):P "IksEr" <robertas-trink@sap.lt> wrote in message news:j1h7tf$5r1$1@trimpas.omnitel.net... > Karts nuo karto, ant stalo atsiradus idarytiems pomidorams, atlieka tai, > kas buvo tu pomidoru viduje. Gal yra kokiu ideju, ka skanaus is tu visu > "viduriu" butu galima pasigaminti? Kokia nors sriuba? Abo kiek permeciau > akimis receptu, visur naudojamas visas pomidoras arba pomidoras be seklu. > > Ar visa ta "geri" mest lauk, kaip ir iki siol? > > R. >