mesa, darzoves su prieskoniais sudedami i stiklainius, stiklainiai uzdaromi ir dedasi i autoklava. autoklavas uzpildomas vandeniu, uzdaromas ir kaitinamas. Kaitinant autoklavo viduje slegis kyla. kylant slegiui vanduo pradeda virti aukstesneje temperaturoje, del to tarkim mesa sterilizuojasi ~120-125 laipsniuose. gaunamas konservas :)) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:jb4s0q$tsr$1@trimpas.omnitel.net... >o koks principas yra maisto gaminimo autoklave? Bo aš apie autoklavą tik iš >medicininės pusės žinau:) > > Vienžo, pas mumis giminėj toks šefpovaras su diplomu yra, tai jis > vištienos krūtinėlę, pribarstęs visokių prieskonių, druskos, sandariai > supakina į vakuuminę plėvelę (ta prasme, su specialiu aparatu). tada tą > pakuotę deda į indaplovę ir paleidžia (berods) 60 laipsn. plovimo > programą. Skonis ir konsistencija geri, bet manęs asmeniškai neįtikino, > kad tai būtent dėl šio ypatingo gamybos būdo :) > > "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message > news:jb3ek7$g4t$1@trimpas.omnitel.net... >> nu gal ir taip... >> o kazi kodel zmones "skorovarkes" - greitpuodzio nebijo, ar masinos rato >> pripusto.... >> as cia eile metu samapalnam autoklave (nu tas kur is duju baliono >> padarytas) >> darydavausi. >> siemet nusipirkau gramatnesni, apskaiciuota litriniams ir puslitriniams >> indams. >> savaitgali pasibandziau mesa (spradine) su pomidoru pasta padaryt, tai >> viskas kaip ir tvarkoj. >> dabar kirba mintis pasidaryt kazka su zveriena, ala Viltlit'o serniena su >> ryziais >>