Sefpovaras matau su fantazija :) Nors vistiena ir 60 laipsniu... drasuolis... :) Gaminimas vakuume ir zemose temperaturose yra labai populiarus. Tam yra spec. prietaisai - vadinasi sous vide ir metodas vadinasi taip pat. Gaminama labai ilgai, net po 24 val. Mesa iseina labai svelni ir sultinga. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:jb4s0q$tsr$1@trimpas.omnitel.net... |o koks principas yra maisto gaminimo autoklave? Bo aš apie autoklavą tik iš medicininės pusės žinau:) | | Vienžo, pas mumis giminėj toks šefpovaras su diplomu yra, tai jis vištienos krūtinėlę, pribarstęs visokių prieskonių, druskos, | sandariai supakina į vakuuminę plėvelę (ta prasme, su specialiu aparatu). tada tą pakuotę deda į indaplovę ir paleidžia (berods) 60 | laipsn. plovimo programą. Skonis ir konsistencija geri, bet manęs asmeniškai neįtikino, kad tai būtent dėl šio ypatingo gamybos būdo | :) | | "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message news:jb3ek7$g4t$1@trimpas.omnitel.net... | > nu gal ir taip... | > o kazi kodel zmones "skorovarkes" - greitpuodzio nebijo, ar masinos rato pripusto.... | > as cia eile metu samapalnam autoklave (nu tas kur is duju baliono padarytas) | > darydavausi. | > siemet nusipirkau gramatnesni, apskaiciuota litriniams ir puslitriniams indams. | > savaitgali pasibandziau mesa (spradine) su pomidoru pasta padaryt, tai viskas kaip ir tvarkoj. | > dabar kirba mintis pasidaryt kazka su zveriena, ala Viltlit'o serniena su ryziais | >