Dėkui už info. Iš bėdos glitimo kiekiui padidinti yra priedai ("Glita", pvz.), bet miltai, aišku, geriau ir paprasčiau... lllll "Tomas" wrote in message news:op.wbfauugltskzlc@tomas2... Kažkada čia skundžiausi, kad mažmeninėj prekyboj sunku gauti "duoninių" kvietinių miltų su didesniu glitimo kiekiu. "IKI" pardėj nužiūrėjau suomiškus Myllyn Paras kvietinius miltus, parašyta - su dideliu glitimo kiekiu. Nutariau išbandyti. Iš tiesų jau minkant pasijunta skirtumas lyginant su tautiniais "pyraginiais" miltais - mielinė tešla gaunasi nelipni, tokia plastilininė. Pirmas blynas, t.y. focaccia, gavosi dar ne visai taip kaip tikėjausi (oro burbulai viduj vis dar per smulkūs mano skoniui :) ), bet jau 1/2 velnio. Reiks dar paeksperimentuoti su vandens kiekiu tešloj, minkymo trukme, gal pavyks ir geriau. Žodžiu - kaip ir rekomendacija iš mano pusės. Erdvės eksperimentams yra :)