On Mon, 26 Mar 2012 22:17:37 +0300, karolis <kailis@delfi.lt> wrote: > pasidalink kaip picu padus darai Imi miltus (pvz. ~300g), įmaišai gerą žiupsnį druskos. Šiltame vandeny (~200ml) ištirpini mieles. Galima įdėt šiek tiek cukraus, kad greičiau suveiktų. Ant miltų užpili šiek tiek alyvuogių aliejaus. Maišydamas miltus po truputį supili vandenį su mielem ir minkai, minkai, minkai .... :) Pradžioj tešla bus košės pavidalo, bet brinkstant miltams turi pradėt tirštėt, atšokinėt nuo indo (jei inde minkai). Aš minkiau ~15min. Tada palieki šiltai, kad pakiltų. Kildymas trunka valandą - dvi, priklausomai nuo temperatūros. Tešlą galima pridengti, greičiau kils. Iškilusią tešlą vėl "lengvai" perminkai, ir tada jau gali formuot picas. Kol suformuosi, kol sudėsi ant tešlos kitus ingredientus tešla spės pakilti antrą kartą. Tada "šauni" į orkaitę ir kepi. Aš kepiau prie ~220°C gal 20-25min. Picą dariau "ūkišką" - tiesiog rankom išplojau tešlą po 60cm pločio dujinės orkaitės skardą. Gavosi gana storas padas. Manau tokio kiekio tešlos užtektų 2 nemažom plonapadėm picom.