Dėkui už konsultaciją, šiaip aitrumo vynuogių vynas turi truputį, bet labai neblogai geriamas ir dar labiau į galvą muša (gaila, kad nebespėjam išgerti kartu su juodųjų/raudonųjų serbentų vynu, turbūt jau šimtais litrų susikaupę...). Kadangi mes spaudžiam rankiniu presiuku, kažkaip nesugalvoju, kaip išvengti kauliukų sutraiškymo prieš tai tarkuojant. O gal yra patarimų kaip spausti greitai didelius sulčių kiekius? Paruošiamoji medžiaga gali būti prieš tai sutraiškyta. lllll "tranzoo" wrote in message news:k4ej62$iq3$1@trimpas.omnitel.net... vynui gerai ir cielos. tiesiog uzpilti vandeniu ir cukrum. vynuogiu tarkuot negalima, nes bus labai kartu, del sutraiskytu kauliuku. seip geriausios sultys - spaudziant. http://www.youtube.com/watch?v=8B1ihXqCzUA http://www.youtube.com/watch?v=NmmeeRbnyFo vo dar kokia cacka ;) http://www.youtube.com/watch?v=hqxUFvJLf6M -- T "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:k4ei07$h73$2@trimpas.omnitel.net... > On 2012.10.02 13:09, QFX911 wrote: >> uz ta pati klausimas, kokia sulciaspaude vynuogiu sultims tinkamiausia, >> bo >> uogos tokios kaip zelatinines, ne velnio nesispaudzia sultys. Apskritai >> kaip >> vynuoges spausti, >> gal kas susidures ? >> >> qfx911 >> >> > Jei vynui - sutarkavus parauginti :) galima šiek tiek vandens užpilti > (įskaičiuojant į bendrą vandens kiekį). > Sultims - patarimų neturiu.... > > lllll