Sveiki, turiu klausima del sulos. Siaip pastebejau, kad kaip blogam sokejui saratai trukdo, tai tokiam sulos leidejui kaip as sula prastai teka ir yra nesaldi, o reikiami medziai auga palei taka, kur bambalius nufyzdija. Liaudies tautosaka byloja, kad klevu sula yra saldi, ir su kuo padiskutuoji, visi labai svajingai ja prisimena. Neziurint visko, pries kelis metus kiek leisdavau kauno panemunes sile, nu niekuo nesiskyre nuo berzo (gal vos vos saldesne, bet tikrai neypatinga). Tai kadangi ji ir prasciau bega, ir netinkama rauginimui, konservavimui ir netgi saldymui, meciau ta brudna darba ir perejau prie berzinio produkto. Taciau praeita savaite, kai buvo vienintele pliusine diena (4dienis) tevas is palei savo tvora augancio klevo nuleido sulos, ir as paragaves buvau gausiai apakes, kokia ji saldi. Taciau pasirode, kad jis ja leido kitaip, nei as darydavau- as grezdavau skyle palei zeme ir is jos leisdavau, o jis nulauze sakele nusvirusia, kuri nuo saknu buvo gal 3 metru atstumu ir ant luzio vietos uzmove bambali. Tai man kilo klausimas- gal eidama per medi sula dar koki cukru isisavina, todel leidziant per sakele ji yra saldesne? Sian buvau miske ir pakabinau 3 bambalius ant sakeliu, tiesa, miske medziai tokie, kad sakos aukstai ir jas sunku pasiekti, tai kur radau zemiau, uzkabinau, ziuresim. Gal kas nors yra dares eksperimenta ir aptikes skirtuma tarp abieju leidimo budu sulos skonio.