Yra teke girdeti, kad medziui maziau kenkaima, kai nupjaunama sakele, ir ant jos kabinamas indas, i kuri surenkama sula, nei kad grezimas i kamiena. Del saldumo nezinau. "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:kivkhb$iqg$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > turiu klausima del sulos. > Siaip pastebejau, kad kaip blogam sokejui saratai trukdo, tai tokiam sulos > leidejui kaip as sula prastai teka ir yra nesaldi, o reikiami medziai auga > palei taka, kur bambalius nufyzdija. > Liaudies tautosaka byloja, kad klevu sula yra saldi, ir su kuo > padiskutuoji, visi labai svajingai ja prisimena. Neziurint visko, pries > kelis metus kiek leisdavau kauno panemunes sile, nu niekuo nesiskyre nuo > berzo (gal vos vos saldesne, bet tikrai neypatinga). Tai kadangi ji ir > prasciau bega, ir netinkama rauginimui, konservavimui ir netgi saldymui, > meciau ta brudna darba ir perejau prie berzinio produkto. > Taciau praeita savaite, kai buvo vienintele pliusine diena (4dienis) tevas > is palei savo tvora augancio klevo nuleido sulos, ir as paragaves buvau > gausiai apakes, kokia ji saldi. Taciau pasirode, kad jis ja leido kitaip, > nei as darydavau- as grezdavau skyle palei zeme ir is jos leisdavau, o jis > nulauze sakele nusvirusia, kuri nuo saknu buvo gal 3 metru atstumu ir ant > luzio vietos uzmove bambali. > Tai man kilo klausimas- gal eidama per medi sula dar koki cukru isisavina, > todel leidziant per sakele ji yra saldesne? Sian buvau miske ir pakabinau > 3 bambalius ant sakeliu, tiesa, miske medziai tokie, kad sakos aukstai ir > jas sunku pasiekti, tai kur radau zemiau, uzkabinau, ziuresim. Gal kas > nors yra dares eksperimenta ir aptikes skirtuma tarp abieju leidimo budu > sulos skonio.