leidau pernai iš beržo ir klevo tuo pačiu metodu, kaip ir tu - skylė apačioj. Skonis labai mažai kuo skyrės. Matyt, kad tikrai technikos reik kitos. Nors kiek mačiau JAV, tai ten kala į medį latakėlį ir leidžia kibirais. Populiarus pas juos klevų sirupas,ir matyt užtenka saldumo ir taip. On 2013-03-27 20:24, servisas wrote: > Sveiki, > turiu klausima del sulos. > Siaip pastebejau, kad kaip blogam sokejui saratai trukdo, tai tokiam > sulos leidejui kaip as sula prastai teka ir yra nesaldi, o reikiami > medziai auga palei taka, kur bambalius nufyzdija. > Liaudies tautosaka byloja, kad klevu sula yra saldi, ir su kuo > padiskutuoji, visi labai svajingai ja prisimena. Neziurint visko, pries > kelis metus kiek leisdavau kauno panemunes sile, nu niekuo nesiskyre nuo > berzo (gal vos vos saldesne, bet tikrai neypatinga). Tai kadangi ji ir > prasciau bega, ir netinkama rauginimui, konservavimui ir netgi saldymui, > meciau ta brudna darba ir perejau prie berzinio produkto. > Taciau praeita savaite, kai buvo vienintele pliusine diena (4dienis) > tevas is palei savo tvora augancio klevo nuleido sulos, ir as paragaves > buvau gausiai apakes, kokia ji saldi. Taciau pasirode, kad jis ja leido > kitaip, nei as darydavau- as grezdavau skyle palei zeme ir is jos > leisdavau, o jis nulauze sakele nusvirusia, kuri nuo saknu buvo gal 3 > metru atstumu ir ant luzio vietos uzmove bambali. > Tai man kilo klausimas- gal eidama per medi sula dar koki cukru > isisavina, todel leidziant per sakele ji yra saldesne? Sian buvau miske > ir pakabinau 3 bambalius ant sakeliu, tiesa, miske medziai tokie, kad > sakos aukstai ir jas sunku pasiekti, tai kur radau zemiau, uzkabinau, > ziuresim. Gal kas nors yra dares eksperimenta ir aptikes skirtuma tarp > abieju leidimo budu sulos skonio.