Atsargiai. Stikla lengvai galima perkaitingti mikrobangineje, tuomet ir stiklainiui, ir mikrobangines lekstei chana. Stiklainiai negali buti tusti/sausi t. y. galima ipilti vandens - mazai, ant dugno, kai kurie zmones tiesiog sterilizuoja ka tik nuplautus, slapius stiklainius. Apie laika ir pan. parametrus nieko nepasakysiu, nes neturiu mikrobangines, todel mano patirtis labai maza. Infomacijos ieskociau visokiausiuose mamyciu forumuose - daug kas mikrobanginese sterilizuoja buteliukus :) Jei i stiklainius planuojama uzdaryti karstus produktus pvz. uogienes, padazus ir pan. ir stiklainiu reikia daug, rekomenduoju sterilizuoti orkaiteje: 120C, apie 20 min. Po to tiesiai i karstus stiklainius deti karsta uogiene ir is karto uzdaryti. Tuomet net pasterizuoti nereikia. Jei uzdaromas nesaldus produktas, stiklainius galima siet tiek atvesinti, kad ju temp. butu apie 100C. "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:kp16i0$ub6$1@trimpas.omnitel.net... | kaip?