Tema: Re: galbut kazkur Vilniuje yra "Buffalo Chicken Wings"? (tas kas zino - supras)
Autorius: tranzoo
Data: 2015-02-19 14:55:17
pas mus sriraca kaip ketciupas eina ;)
--
T
"kaiser" <TRINTInewsams@outlook.com> wrote in message
news:mc3v7i$7o5$1@trimpas.omnitel.net...
> Maniškis irgi fermentuotas jei apie tai kalba. Spėju, visi to tipo padažai
> fermentuoti. Tik česnakų maniškiam nėra. Bet kažkaip nėra noro dar vieno
> čili buteliuko į šaldytuvą pastatyti, nes turimų trijų dėl jų realaus
> aštrumo dar ilgokai užteks ;)
> Beje, kadangi Sriracai naudojami Jalapenai, tai ne kažką juos ten rauginti
> ir tereikia, nes čilių skalėj vos ne švelniausi.
>
> OT: gal šiemet ir pačiam pavyks "užraugti" čilių jei derlius gausesnis nei
> pernai bus ;) Pernai White Habanero tik į malūnėlį užteko, o Tabasco išvis
> keli pipirai tebuvo. Bet pasėjau vėlai ir vazonuose augo.
>
> 2015-02-18 17:12, tranzoo rašė:
>> sriraca yra daugiau cili + cesnakas skonio, nei astrus.
>>
>> cili pipirai specialiai brandinami (rauginami), kad butu daugiau cili
>> skonio, o ne deginimo.
>>
>> tabasco siam recepte astruma duoda. (as naudoju is habanero pipiru
>> pasidaryta. tiesiog smulkinti habanero, actas, druska. habanero menesi
>> laikiau suryme.)
>>
>> "kaiser" <TRINTInewsams@outlook.com> wrote in message
>> news:mc26mr$kmn$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sriracha padažas kažkuo ypatingas skonio atžvilgiu apart to kad
>>> aštrus? Neteko ragaut ir jei jis niekuo neypatingas tai pakeisčiau
>>> šituo, kuris labai aštrus: http://goo.gl/XnR8Jb .
>
> --
> kaiser