"Delfinas_work" <pagrindas @ gmail.com> wrote in message news:guhjsm$mkk$1@trimpas.omnitel.net... > Kaip raugiate grybus? Yra 2 variantai: vienas kai raugiami apvirti grybai ir antrasis,kai raugiami sviezi mirkyti grybai. Taigi,1-a karta su druska apvirtas zaliuokes,gruzdus,kalpokus,vilnones,umedes ar rudmeses sluoksniais dedame i neistrupejusi emaliuota puoda ar molini inda,ant jo beriame paskulkinta cesnako skiltele,dedame krapu stiebus;vel grybai ir vel cesnakai su krapu stiebais ir taip sluoksniuojam.Ant virsaus dedame svaria linine arba medvilnine skepetaite ir prispaudziame viska svoriu.Jei tai bus akmuo,tai ji gerai isplaukite arba idekite i polietilenini maiseli.Pastatome vesioje vietoje. Mazdaug po 10-14 dienu galima valgyt. Tiesa sakant,man skaniausia kai grybai buna mirkyti.Tada jie mirkome keliuose vandenyse apie para.Perplaunami.Ir viskas daroma kaip ir auksciau aprasytame recepte.Tik dedant prieskonius,reikia baarstyt rupia druska.Baisia bijot druskos nereikia,nes jei ir bus per suru,tai visai nesunku juos siek tiek pamirkyt saltame vandenyje pries naudojima.Demesio!Taip paruostus grybus senoliai rekomenduodavo valgyt ne anksciau kaip po 40 dienu!Nors as tiek tikrai nelaukiu:) Kas be ko,labai skanu kai grybai buna keliu rusiu - jie persismelkia skirtingais skoniais. P.S.Itariu,kad sekancia ziema isgirsiu,kad grybai su degtine yra jega :)