Ačiū, išsisaugojau. Manau, didžiausia problema man bus rasti vėsią vietą :( "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:guhnen$r7u$1@trimpas.omnitel.net... > > "Delfinas_work" <pagrindas @ gmail.com> wrote in message > news:guhjsm$mkk$1@trimpas.omnitel.net... >> Kaip raugiate grybus? > > Yra 2 variantai: vienas kai raugiami apvirti grybai ir antrasis,kai raugiami > sviezi mirkyti grybai. > Taigi,1-a karta su druska apvirtas > zaliuokes,gruzdus,kalpokus,vilnones,umedes ar rudmeses sluoksniais dedame i > neistrupejusi emaliuota puoda ar molini inda,ant jo beriame paskulkinta > cesnako skiltele,dedame krapu stiebus;vel grybai ir vel cesnakai su krapu > stiebais ir taip sluoksniuojam.Ant virsaus dedame svaria linine arba > medvilnine skepetaite ir prispaudziame viska svoriu.Jei tai bus akmuo,tai ji > gerai isplaukite arba idekite i polietilenini maiseli.Pastatome vesioje > vietoje. > Mazdaug po 10-14 dienu galima valgyt. > Tiesa sakant,man skaniausia kai grybai buna mirkyti.Tada jie mirkome > keliuose vandenyse apie para.Perplaunami.Ir viskas daroma kaip ir auksciau > aprasytame recepte.Tik dedant prieskonius,reikia baarstyt rupia > druska.Baisia bijot druskos nereikia,nes jei ir bus per suru,tai visai > nesunku juos siek tiek pamirkyt saltame vandenyje pries > naudojima.Demesio!Taip paruostus grybus senoliai rekomenduodavo valgyt ne > anksciau kaip po 40 dienu!Nors as tiek tikrai nelaukiu:) > > Kas be ko,labai skanu kai grybai buna keliu rusiu - jie persismelkia > skirtingais skoniais. > > P.S.Itariu,kad sekancia ziema isgirsiu,kad grybai su degtine yra jega :) > >