nugi varškėčių receptas, būtinai su kiaušu ir miltų daugiau, arba mirkytos bandelės įmaišyti. Pailgą dešrelę suformuoji ant medinio iešmo (ilgo), dedi ant grotelių. Valgoma nuo pagaliuko, kaip ledai, pasidažant į jogurtą arba uogienę. Kiek laiko kepti, čia jau eksperimento reikalas, po pirmo karto žinosi niuansus :) Žodžiu, visos žarijos, likusios nuo šašlo, buvo pradžiai sušluojamos į vieną vietą (apkepimui), po to paskleidžiamos. Fintas - tešla turi būti kietoka, grotelės gerai įkaitusios, (galima pateplioti aliejumi), tada nelips. Bet iš lietuviškos varškės arba varškės sūrio išeina labai gerai. Mes vaikams darydavom iš pradžių faršo kukulį ant iešmelio ("mėsytės ledai"), o desertui varškėtį ("varškytės ledai") "tds" <no@email.com> wrote in message news:h3hcvd$v3a$1@trimpas.omnitel.net... > varskeciai kepti ant iesmo? chm, galima recepta? savaitgali bus isbandyta > :)