> gal cia ka rasi: > http://www.vynoklubas.lt/index.php?ids=11 Dekui visiems! Povilas is esmes teisus, o kulturines mieles labiausiai reikalingos kad isgaut stipruma. Su naturaliom daug neisspausi :) Del vynuogiu rusiu. Zinau, kas is senobiniu melynu padaro gera (asmeniskai labai skanu) vyna, nors tos uogos visai neskanios (gelia dantis :). Yra biciulis su stazu, gamino, gamina ir gamins. Labai megsta eksperimentuot, o as, kas gaunasi - degustuot :) Is obuoliu net sidra bei kalvadosa daro. Pastarasis patiko, sakem kad nemestu gamybos. Kaip ir pasiteisino. Vyna daro is serbentu, aronijos, vynuogiu. Visas senobines vynuoges isnaikino, uzsiveise daug ivairiu nauju, skirtu vyno gamybai. Prancuzisku, kaukazietisku ir kitokiu. Kai kurias augina siltnamyje - pasiteisino derliaus gausa bei ankstumas(pomidoru jau nebe). Ivairias vyno rusis pradejo maisyt, vis iesko savo :) Patirti atsiveza is sveciu krastu, daugiausiai buvusiu CCCP kalnu. Ten ir dabar. Jei Povilai domina, paplanuok i Moletus kelione vasaros pabaigoj. As pats irgi uzsikreciau, kolkas kulturu gausa negaliu pasigirt, bet siemet laukia pirmas "Auroros" derlius. Ateity manau visos sodo kulturos eis vyno gamybai, o ne uogienems ar kompotams :)