visai nesenai susipazinau su vyndariu , kuris daro tik naturaliai ir be jokiu priedu , tik uogos ir cukrus. kaip jis man papasakojo , tai Lietuvoj labai mazai tikru vyndariu, yra sukure asocijacija , bet jie patys ten joje pesasi kaip tas vynas turi buti gaminamas , ar tik naturaliai is uogu , ar ten su tais visais koncentratais ir kitokiais priedais . Kaip supratau jis yra vienintelis turintis vyninikystes maisto kulturos paveldo sertifikata , ar kaip ten kazkaip panasiai vadinas , per metus padaro virs tonos vyno ir daro tikrai ne vien vynuogiu , anaiptol , daugiausiai avieciu vynas , paskui ten visokiai mixai obuoliai-kriauses , aronijos , pieniu vynas ir kitokiu uogu . Paieskok google "vyndario ceslovo sodyba" ir rasi visa info , jis yra netoli Sveksnos , Zagatpurviu kaime , nesenai ten buvo visos Lietuvos vyndariu svente . "keksas" <keksasREMOVE@gmail.com> wrote in message news:h4kkig$rne$1@trimpas.omnitel.net... > Labas, > Gal yra koks Lietuvos vyndariu forumas arba blogas, kur gvildenamos tiesos > apie naminio vynelio daryma, tam reikalingas kulturas, perduodamas > tradicijas? > >