On 2015.02.11 15:03, svyt wrote: > ******, paaiskink, kuo gost skirias > nuo din ar kitu standartu? Ir > negi manai kad lietuvoje nera standartu ir ju nieks > nesilaiko? GOST'as nuo TU skiriasi tuo, vienas yra GOsudarstvennyj STandart, o kitas Tecničeskie Uslovija. T.y. pirmas yra nustatytas valstybės, o antras - gamintojo. Taigi TU nereiškia nieko, jame galima parašyti, kad dešrelės gaminamos iš kartono atraižų ir viskas bus OK. O dėl GOST skirtumo nuo DIN, ISO ar LST yra tas, kad GOST'e aprašyta gerokai platesnė gama produktų/medžiagų/savybių. Ar DIN/ISO/LST yra parašyta kokia turi būti dešros sudėtis, kad ta dešra galėtų vadintis daktariška? O pagal GOST sudėtis yra: * Kiauliena (pusiau riebi) - GOST tokstai * Jautiena - GOST tokstai * Kiaušiniai - GOST tokstai * Pienas - GOST tokstai * Salietra - GOST tokstai * Cukrus - GOST tokstai * Druska - GOST tokstai Ir vsio, jeigu nori leisti dešrą, kuri vadinasi daktariška su užrašu GOST XXXX, kitų sudėčių būti negali. Viskas, absoliučiai viskas, kas buvo masiniu būdu gaminama TSRS turėjo savo GOST. Ir GOST tuos rašė ne padvaisko mėsinės technologai, bet savo sričių autoritetingos įstaigos, pvz. šitos dešros receptūrą ir gamybos technologiją kūrė visasajunginis mokslinis-tyrimų institutas. Taip kad išvadoje, labai noriai valgyčiau ir naudočiau gaminius pagamintus griežtai laikantis GOST. Bent jau tuos, kurie aktualūs šiandien, su dabartiniu technologijų lygiu.