Na nežinau, labai savotiška čia rekomendacija... Pirmiausia, kas jūsų atveju yra "didelė alergija pienui" ir kaip ji buvo nustatyta? Na, bet tarkime, tai alergija pieno baltymams. Pieno produktus rauginant baltymas dėl pH pasikeitimo keičia savo struktūrą - o tuo pačiu ir savo fiziologines savybes. Visa dietologinė literatūra rašo, kad rauginti pieno produktai tokiu atveju - išeitis. (Lygiai dėl tos pačios priežasties labai savotiškas teiginys neduoti jautienos - mėsos ir pieno baltymas visgi skiriasi...). Taip kad aš jūsų atveju visgi pabandyčiau - atsargiai žinoma. O bet tačiau, jeigu jau visgi labai baisu net bandyti, tai galit pabandyti pasigaminti savo jogurto iš ožkos pieno, metodą ArunasM jau aprašė, tiesa, porą pieno baltymų molekulių įnešit irgi ;) Bacilas schrieb: > del jugurtu irgi mastem, bet nustatyta didele alergija karves pienui, tai > net jautienos nepatare naudoti, o ka jau sneketi apie pieno produktus... > >> Tik, žinoma, kaip su visais naujais dalykais, atsargiai reikia pradėti, >> nesumaitinti viso indelio iš karto :))) > > >