Tema: Re: Maisto priedai & konservantai aka E
Autorius: Vinetu
Data: 2010-08-02 13:59:32
Del manes tai tu valgyk, rukyk, gerk ir leiskis kad ir visa Mendelejevo 
lentele :) Elementariai bandau pasakyt kad apie 90% kasdien kisamo 
maisto pagaminta is gamybiniu atlieku, prieskoniu ir chemijos. Jei tau 
ok toks maistas, o man ne ok - kur cia problema matai? Tabakas irgi 
neuzdraustas. Kas nori tas zudosi.

On 2010-08-02 11:54, Toxis@ze_yvil_place wrote:
> tai vat apie ka ash ir kalbu - taip deshrose yra mononatrio gliutamato, tam _KAD_SUINTENSYVINT_PRIESKONIUS_ o ne kad meshla paverst maistu. taip, tai "apgavyste", tai smegenu apgaudinejimas. Taip, taip taip prastus ir ishsikvepusius prieskonius galima paverst nuostabaus skonio ir kvapo - bet ne apsibarstyt stala ir grauzht ji...
> Bet hell, zhmogus pora metu dirbo "maisto" (nezhinau ka reishkia tos jo kabutes) pramonej, matyt jis zhino daugiau...
> "shimtas kinieciu"<tehdrama@gramar.nazi>  wrote in message news:i367n2$6oc$1@trimpas.omnitel.net...
> http://vz.lt/4/straipsnis/2009/03/30/E621__gardumo_esencija_ar_baltoji_mirtis?RubricID=00000000-525f-44f8-aff5-1e0e7a73056f
>
> tai va gi giedriusv dare, tiktai ne akla testa ;)
>
>
> "Toxis@ze_yvil_place"<tox@work.ble>  wrote in message
> news:i366cc$4rl$1@trimpas.omnitel.net...
>> Dar karta - paemi odas ir zharnas, sumali, uzhpili stebuklingu msg ir
>> gauni "geresni nei geriausios mesos" aromata?
>>
>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>  wrote in message
>> news:i362ta$vec$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tikrai zinau :) Pora metu dirbau "maisto" pramoneje. Man to visiskai
>>> pakako, kad pakoreguot mitybos iprocius. Savo akim maciau is ko daroma
>>> mase desrelem, o man mano akys man pats respektabiliausias saltinis :)
>>> Skanaus :)
>>>
>>> On 2010-08-02 10:09, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>>> shita, o gal galima kokiu nors linku i blind testus shito teiginio - ar
>>>> bent kazhkokius respektabilius shaltinius - gal baigiam vemt i eteri
>>>> mitus pristatydami juos kaip didzhaiusia tiesa?
>>>> Ar _tikrai_ zhinai, kad uzhbarstes mononatrio gliutamato kramtysi oda ir
>>>> ji bus skanesne nei mesa? Ar sutiktum ishbandyti savo teigini realiai?
>>>> Ash parupinsiu tiek mononatrio gliutamato, tiek odu, zharnu ir pan ir
>>>> pazhiuresim, ar "pasklis aromatas geresnis nei geriausios mesos".
>>>>
>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>   wrote in message
>>>> news:i35s0a$jv4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Kam intensyvint rukytos desros skoni? Manau be to E621 nepirktume
>>>>> desros
>>>>> pagamintos is maltu kremzliu, odu ir zarnu. O va E621 iberia ir toks
>>>>> skonis ir aromatas pasklinda, geresnis nei geriausios mesos. Biznis yra
>>>>> biznis. Px pirkeju sveikata. Iskart nemirs, iki pencijos pritemps, o
>>>>> veliau nesvarbu, pencininkai ir taip desru neiperka :)
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 2010-08-02 8:05, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>>>>> todel kad jis suintensyvina skoni - klausimas idomus - o kodel
>>>>>> gamintojai taip megsta konservantus? todel kad jie igalina produkta
>>>>>> pardavinet ilgiau ir platesneje "geografijoje"...
>>>>>> ar tu zhinai paslaptingesne, juodaja shio klausimo puse - nes jie nori
>>>>>> nuzhudyt mus visus ir valdyt musu smegenis?
>>>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>    wrote in message
>>>>>> news:i2ve4p$uhb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Kaip manai kodel gamintojai taip megsta E621 ?
>>>>>>> :)
>>>>>>>
>>>>>>>
>> >