Del manes tai tu valgyk, rukyk, gerk ir leiskis kad ir visa Mendelejevo lentele :) Elementariai bandau pasakyt kad apie 90% kasdien kisamo maisto pagaminta is gamybiniu atlieku, prieskoniu ir chemijos. Jei tau ok toks maistas, o man ne ok - kur cia problema matai? Tabakas irgi neuzdraustas. Kas nori tas zudosi. On 2010-08-02 11:54, Toxis@ze_yvil_place wrote: > tai vat apie ka ash ir kalbu - taip deshrose yra mononatrio gliutamato, tam _KAD_SUINTENSYVINT_PRIESKONIUS_ o ne kad meshla paverst maistu. taip, tai "apgavyste", tai smegenu apgaudinejimas. Taip, taip taip prastus ir ishsikvepusius prieskonius galima paverst nuostabaus skonio ir kvapo - bet ne apsibarstyt stala ir grauzht ji... > Bet hell, zhmogus pora metu dirbo "maisto" (nezhinau ka reishkia tos jo kabutes) pramonej, matyt jis zhino daugiau... > "shimtas kinieciu"<tehdrama@gramar.nazi> wrote in message news:i367n2$6oc$1@trimpas.omnitel.net... > http://vz.lt/4/straipsnis/2009/03/30/E621__gardumo_esencija_ar_baltoji_mirtis?RubricID=00000000-525f-44f8-aff5-1e0e7a73056f > > tai va gi giedriusv dare, tiktai ne akla testa ;) > > > "Toxis@ze_yvil_place"<tox@work.ble> wrote in message > news:i366cc$4rl$1@trimpas.omnitel.net... >> Dar karta - paemi odas ir zharnas, sumali, uzhpili stebuklingu msg ir >> gauni "geresni nei geriausios mesos" aromata? >> >> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax> wrote in message >> news:i362ta$vec$1@trimpas.omnitel.net... >>> Tikrai zinau :) Pora metu dirbau "maisto" pramoneje. Man to visiskai >>> pakako, kad pakoreguot mitybos iprocius. Savo akim maciau is ko daroma >>> mase desrelem, o man mano akys man pats respektabiliausias saltinis :) >>> Skanaus :) >>> >>> On 2010-08-02 10:09, Toxis@ze_yvil_place wrote: >>>> shita, o gal galima kokiu nors linku i blind testus shito teiginio - ar >>>> bent kazhkokius respektabilius shaltinius - gal baigiam vemt i eteri >>>> mitus pristatydami juos kaip didzhaiusia tiesa? >>>> Ar _tikrai_ zhinai, kad uzhbarstes mononatrio gliutamato kramtysi oda ir >>>> ji bus skanesne nei mesa? Ar sutiktum ishbandyti savo teigini realiai? >>>> Ash parupinsiu tiek mononatrio gliutamato, tiek odu, zharnu ir pan ir >>>> pazhiuresim, ar "pasklis aromatas geresnis nei geriausios mesos". >>>> >>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax> wrote in message >>>> news:i35s0a$jv4$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Kam intensyvint rukytos desros skoni? Manau be to E621 nepirktume >>>>> desros >>>>> pagamintos is maltu kremzliu, odu ir zarnu. O va E621 iberia ir toks >>>>> skonis ir aromatas pasklinda, geresnis nei geriausios mesos. Biznis yra >>>>> biznis. Px pirkeju sveikata. Iskart nemirs, iki pencijos pritemps, o >>>>> veliau nesvarbu, pencininkai ir taip desru neiperka :) >>>>> >>>>> >>>>> On 2010-08-02 8:05, Toxis@ze_yvil_place wrote: >>>>>> todel kad jis suintensyvina skoni - klausimas idomus - o kodel >>>>>> gamintojai taip megsta konservantus? todel kad jie igalina produkta >>>>>> pardavinet ilgiau ir platesneje "geografijoje"... >>>>>> ar tu zhinai paslaptingesne, juodaja shio klausimo puse - nes jie nori >>>>>> nuzhudyt mus visus ir valdyt musu smegenis? >>>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax> wrote in message >>>>>> news:i2ve4p$uhb$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Kaip manai kodel gamintojai taip megsta E621 ? >>>>>>> :) >>>>>>> >>>>>>> >> >