Am 02.04.2011 20:18, schrieb AS: > "bzik"<bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:in6vrv$1kv$1@trimpas.omnitel.net... >> sacharoze skyla i gliukoze ir fruktoze (gliukozes izomeras) > > Taip, tik abejotina, ar kokios nors sultys saldinamos gliukoze ar fruktoze, > nes ju saldumo pojutis gerokai mazesnis. Vaisiuose naturaliai kaip ir nera > sacharozes, tad normaliose sultyse neturetu buti. > > Apibrėžk, ką reiškia "normalios" :) Šiaip jau tai jo, į daugumą 100% sulčių (yra niuansų, apie kuriuos garsiai nešnekama) papildomai cukraus nededama. Užtenka iš pačio vaisiaus. Ir - kadangi sultys yra tam tikra prasme koncentruotas vaisiaus pavidalas - jos ten pakankamai daug. O cukraus atveju tai organizmui labai giliai vienodai, ar tai fruktozė, išspausta iš obuolio, ar sacharozė, pridėta papildomai. Esmė kiekis.