Am 03.04.2011 10:07, schrieb AS: > "Ruta"<rutapeter@online.de> wrote in message > news:in7rnm$poi$1@trimpas.omnitel.net... >> >> O cukraus atveju tai organizmui labai giliai vienodai, ar tai fruktoze, >> isspausta is obuolio, ar sacharoze, prideta papildomai. Esme kiekis. > > Tai organizmui tas pat, bet gamintojui ne :-) IMHO, jei jau jis bus toks > saziningas, kad nedes jokiu dirbtiniu saldikliu, labiau apsimokes prideti > sacharozes i atskiestas neisnokusiu vaisiu sultis, nei gliukozes ar tuo > labiau fruktozes, kuriu gavimo savikaina ir kaina didesne. Ech, cia tik > siaip, niuansai. Ko ten jie realiai deda, niekad nesuzinosim. Nebutinai visa > teisybe ant etiketes. Kaip liaudis sako, ant pasiures parasyta h.., bet > tenai yra malkos. Nori pagąsdinsiu? :) Obuolių sultys (100%, ant kurių neparašyta nieko daugiau, yra iš koncentrato (tas parašyta mažom raidelėm prie sudėties). O koncentratas - iš Kinijos, vietinės obuolių veislės yra tam per rūgščios. Cukrus tokiu atveju ne pati didžiausia bėda, manyčiau...