Čia šiaip :) iš http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/sveikata/ka-reikia-zinoti-apie-pagirias-939863 Mokslininkai ištyrė, kad pagirios padauginus brendžio būna sunkiausios. Pasak Britų nacionalinio neurologijos ir neurochirurgijos centro tyrėjų, kuo ilgiau išlaikytas brendis, tuo daugiau jame kenksmingų medžiagų. Iš vienos pusės jos lemia brendžio skonį ir spalvą, iš kitos – sunkius apsinuodijimo simptomus. Tas pats pasakytina apie romą, džiną ir viskį (!!!!!!). Degtinė yra vertinama kaip silpniausius pagirių simptomus sukeliantis alkoholinis gėrimas. Labai svarbu nemaišyti kelių rūšių gėrimų: negerti degtinės, po to – alaus, tada stikliuką brendžio, o puotą užbaigti šampanu ar vynu. Jeigu geriate alų, nesiblaškykite ir tą vakarą mėgaukitės tik juo.