Žiūriu čia mažai kas rašo... Bandau paklausti, gal kas atsakys... Esu girdėjęs, kad organizmas geležį įsisavina(gal tai reikalinga, kad neturėti mažakraujystės) geriausiai iš žalios mėsos(lygtai jautienos...). Noriu paklausti: 1.Ar kiauliena žymiai mažiau turi geležies? Pirkau ispanišką vytintą kiaulės kumpį, tai: 2.Ar vytintame kumpyje yra geležies, kurią įsisavina organizmas? 3.Jei vytinant mėsą geležis "neišgaruoja", tai vytintoje mėsoje turėtų(pagal svorį - išgaruoja tai vanduo) būti daugiau geležies? 4. Ar vytintoje mėsoje esanti geležis įsisavinama taip pat sėkmingai(100proc.) kaip ir iš žalios? 5.Tai vytintos reikėtų(pagal svorį) valgyti kelis kartus mažiau? PS. žmona nevalgo(sako per saldi), tai per vasarį atsipjauščiau 3 kartus po 0,5kg - suvalgiau porcijas per... 10dienų... Dar klausti noriu: O kur laikyti prisipjauščius -ar šaldytuve, ar virtuvės sąlygomis? Dabar kumpis drobulėje ant spintelės virtuvėje jau mėnuo - ir viskas lyg gerai. Kai baigiu - paimu ir vėl 0,5kg prisiraikau...:). Iki šiol laikiau "priraikytą" mėsą šaldytuve, bet atrodo ji lyg norėtų "apglisti"... - lyg tai lipni darosi, bet skonio nekeičia... Tikrai nesiūlykite po 20-50 gramų atsipjauti kiekvieną kartą kai to norisi... - sunku laipioti į palubę virtuvėje ir kopėtėlės už 2-jų kambarių... Tai kaip dėl tos geležies? Ačiū