Neteisingai supratau, tai mano erudicijos spragos. Iš tikrųjų tu visiškai teisi - ir ant natūraliai rūkytų mėsos produktų kartu su sudegusių augalų dūmais patenka taninų. 2013.03.03 09:31, ALORA rašė: > aš niekur nerašiau, kad taninai sintetinami mėsoje > > "RaR" wrote in message news:kgsvd8$vnf$1@trimpas.omnitel.net... > > >> (liaudiškai tariant) daugiau geležies. Dėl vytinto kumpio tiksliai >> nežinau, bet labai gali būti, kad ji ten koncentruota. Didesnė >> koncentracija nebūtinai reiškia, kad bus daugiau įsisavinama, o netgi >> atvirkščiai. Antra vertus, jo skonyje jaučiasi taninai, o jie geležies >> įsisavinimą blokuoja, kaip ir koks pienas, kava ir arbata. Tad, iš esmės > > > WTF?? Iki šiol mokslas neabejojo, kad taninai sintetinami tik augaluose.